طراحی لوگو نمادی است به هویت بخشیدن سازمان می باشد. شما به عنوان یک کسب و کار جدید نیازمند این هستید تا به دنیای دیجیتال امروز توجه ی کافی را داشته باشید و تلاش کنید تا برندی قوی و ماندگار تاسیس کنید. پس از تولید محصول اولین کاری که باید انجام گیرد، طراحی یک آرم مناسب برای آن برند می باشد. لوگو، نشان، علامت تجاری و یا سمبل، تفاوتی ندارد که آن را چه می نامیم، آن چه اهمیت دارد آن است که این تصویر چهره ی برند شما محسوب می شود. بنابراین، یادگیری هر آنچه به طراحی آرم مربوط می شود از اهمیت زیادی برخوردار است.
علامت های تجاری مانند نایک، استارباکس و اپل همه دارای لوگوهایی هستند که بسیاری از بازاریابی به عنوان بهترین آنها به حساب می آیند. این لوگوها می توانند به تنهایی بدون متن و جزئیات اطراف خود باقی بمانند و از طرفی کاربران را فورا جذب کند.
لوگو یک بخش ضروری از یک استراتژی برند قوی است، با این حال طراحی یک نماینده از نام تجاری شما و بصری جذاب نیاز به یک رویکرد تاکتیکی دارد.
کاربرد لوگوی شما چیست
یک لوگو به وسیله ی رنگ ها، فونت ها، اشکال هندسی، عکس ها نمایانگر برند شماست . مشخص بودن این مسئله که برای چه هدفی نیاز به لوگو دارید می تواند شما را در تصمیم گیری کمک کند .
افزایش شناخت : آیا سازمان شما به تازگی شکل گرفته است؟و یا با رقیبان زیادی رقابت می کنید؟داشتن یک لوگوی “قدرتمند” به شما کمک می کند تا مشتریانتان برند شما را به آسانی شناسایی کنند.
ایجاد ماندگاری : مشتریان با چشمانشان خرید می کنند! توجه داشته باشید که تصاویر بهتر از متن ها، خدمات و محصولات در ذهن ماندگار می شوند.
ایجاد اعتماد : بخشی از جذب و افزایش مشتری بستگی به تمایل آنها به اعتماد کردن به شماست، لوگویی که بتواند صداقت و درستی را به مخاطب منتقل کند کار شما را در جذب مشتری آسان خواهد نمود.
افزایش تحسین : اگر در حال حاضر مشتریان به کسب و کار شما دید خوبی دارند باید لوگویی طراحی کنید که نمایانگر سادگی و هوش و ذکاوت است و از تاثیر گذاری خوبی برخوردار باشد.
طراحی لوگو به روز
سعی کنید طبق فاکتورهای روز طراحی لوگوی انحام دهید. یک روند طراحی وقتی در جامعه جا بیافتد در نظر مردم نیز جذاب جلوه می کند. اگر می خواهید لوگوی شما از الان تا چند سال بعد ارزش داشته باشد بر اساس طراحی روز اقدام به ساخت لوگو کنید. در سالهای اخیر گرایش گسترده ای در میان طراحان برای طراحی با رویکرد تخت “Flat” و یا اصلاحا طراحی متریال ایجاد شده است. طراحان لوگو نیز از این قافله عقب نمانده اند و لوگوهای جدید را بر اساس این گرایش طراحی می کنند. در این گرایش همه طراح ها دوبعدی و ساده طراحی می شود. از سایه و عمق دادن پرهیز می شود و همه چیز به سمت ساده سازی حرکت می کند.
حتی شرکت های بزرگ و شناخته شده نیز در سالهای اخیر لوگوی معروف خود را عوض کرده اند و از طراحی تخت بهره برده اند. شما نیز بهتر است همین امروز به سمت طراحی تخت حرکت کنید. حتی اگر سازمان بزرگ و معروفی دارید از تغییر لوگو نترسید و توجه کنید که گوگل و مایکروسافت نیز لوگوی خود را در سال گذشته عوض کردند.
در این مقاله که توسط تیم تولید محتوای چاپ فدک تهیه و گرد آوری شده است اصول و مبانی طراحی لوگو به طور کامل اشاره شده است.
در طراحی لوگو از رنگبندی سازمان استفاده کنید
در صورتی که مجموعه شما از رنگ ها در تبلیغات به درستی استفاده کرده و رنگ بندی خاصی برای خود در ذهن مخاطبین ثبت کرده است بسیار مهم است که آن رنگ ها در لوگو بکار ببرید.
استفاده مداوم از رنگهای خاص در سازمان حس آشنایی ایجاد می کند.
اگر سازمان شما با طیف رنگ های خاص برند سازی شود، در ذهن محاطبین یک حس آشنایی ناخود آگاه با آن رنگ ها ایجاد می شود.
در صورتی که سازمان شما برای خود رنگ هایی خاصی در نظر نگرفته و یا کسب و کار شما در حال راه اندازی می باشد پیشنهاد می کنیم مطالعاتی در مورد روانشناسی رنگ ها و کاربرد آنها در طراحی داشته باشید.
مقاله های مرتبط در روانشناسی رنگ
هارمونی و هماهنگی رنگی در طراحی
ایده های خود را روی کاغذ طراحی کنید
Photoshop , Corel و دیگر ابزار های نرم افزاری کار طراحی را بسیار آسان می کنند و امکانات زیادی در اختیار ما می گذارند ولی کشیدن و طراحی کردن روی کاغذ می تواند شما را در خلق ایده های جدید و یا بهبود ایده های فعلی در طراحی کمک کند.
بهتر است مداد و از کاغذ سفید بدون پس زمینه (ساده) استفاده کنید.
چیزی را پاک نکنید، تمام کاغذ ها و طرح هایی را که خوب ازآب در نیامده اند را نگه دارید، آنها نیز می توانند جرقه ی ایده هایی عالی و ارزشمند باشند.
بزرگترین شرکت های طراحی چندین و چند طرح روی کاغذ می کشند قبل از اینکه موس کامپیوتر را لمس کنند!
از دوستان خود نظرخواهی کنید
ممکن است طرحی به نظر شما عالی باشد و شدیدا تمایل به بهبود آن داشته باشید و کار را تمام شده بدانید اما ضروری است تا از دیگران در مورد آن نظر بخواهید و بازخورد آن طرح در ذهن دیگران را بررسی کنید.